Israel – PEN Català http://www.pencatala.cat Wed, 14 Mar 2018 10:25:36 +0000 ca hourly 1 Dareen Tatour, detinguda per un poema a Facebook http://www.pencatala.cat/blog/dareen-tatour-detinguda-poema-facebook/ Tue, 13 Sep 2016 17:05:55 +0000 http://www.pencatala.cat/?post_type=blog&p=4050 La història de Dareen Tatour és molt il·lustrativa de la difícil situació en què viuen els anomenats “àrabs israelians”, és a dir, els palestins que viuen dins les fronteres reconegudes d’Israel. Tenen dret a la ciutadania israeliana i les seves condicions de vida són generalment millors que les dels palestins dels territoris ocupats, però són...

L'entrada Dareen Tatour, detinguda per un poema a Facebook ha aparegut primer a PEN Català.

]]>

La història de Dareen Tatour és molt il·lustrativa de la difícil situació en què viuen els anomenats “àrabs israelians”, és a dir, els palestins que viuen dins les fronteres reconegudes d’Israel. Tenen dret a la ciutadania israeliana i les seves condicions de vida són generalment millors que les dels palestins dels territoris ocupats, però són vertaders ciutadans de segona classe. El govern i l’exèrcit israelià estan intensificant una política de repressió que identifica qualsevol expressió de la dissidència amb el terrorisme. Les xarxes socials són el darrer objectiu del govern de Netanyahu: Dareen Tatour és una de les 400 persones palestines detingudes durant el darrer any per expressar a través de les xarxes socials la seva oposició a les polítiques d’Israel.

Dareen Tatour ha estat detinguda per publicar un poema a Facebook. És un poema de resistència, abrandat, però no és una incitació a la violència. La poesia no pot ser un delicte.

Tatour va ser detinguda l’octubre passat, i va passar tres mesos a les presons israelianes, en condicions difícils, segons ella mateixa, de descriure. Després va restar en presó domiciliària a Tel-Aviv durant vuit mesos, després dels quals ha pogut continuar la seva reclusió, amb un detector electrònic al turmell inclòs, a casa seva. Està pendent d’un judici en què s’enfronta a una petició de sis anys de presó.

El cas de Dareen Tatour ha centrat una campanya de l’organització Jewish Voice for Peace, a la qual s’han adherit més de 400 escriptors de l’escena internacional, entre els quals hi ha noms com els de Noam Chomsky, Naomi Klein o Alice Walker.

Més informació:

Entrevista a Dareen Tatour, en arrest domiciliari

Campanya internacional de suport de Jewish Voice for Peace

– El poema que va donar lloc a la detenció de Dareen Tatour

 

L'entrada Dareen Tatour, detinguda per un poema a Facebook ha aparegut primer a PEN Català.

]]>