Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Programa

Llibertat d’expressió

El PEN Català fa un seguiment de les violacions dels drets humans comeses contra escriptors, editors, traductors i periodistes de tot el món i organitza campanyes en favor seu. Cada 15 de novembre, se suma a la celebració del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit. Per donar més visibilitat a aquesta causa, anualment concedeix el Premi Internacional Veu Lliure a les Illes Balears, a un escriptor/escriptora que hagi patit o pateixi persecució per les seves paraules.

Veure objectius

Comitè d'escriptors perseguits

La preocupació del PEN Internacional per la llibertat d’expressió es va fer evident als anys trenta en la protesta activa del PEN contra la crema de llibres a l’Alemanya nazi. A partir d’aquests esdeveniments, les discussions al voltant de la censura van esdevenir freqüents en les reunions del comitè executiu. En el 1937 es va enviar un telegrama a Espanya intercedint per Federico García Lorca: però el poeta va ser executat poc després de la seva detenció i el telegrama va arribar massa tard. La apel·lació en favor d’un altre escriptor detingut a Espanya, Arthur Koestler, va tenir en canvi un desenllaç més feliç i l’escriptor va ser alliberat.

Llegiu més

Assassinada