Avui 12 de maig se celebra un dia mundial de lectures en favor de la llibertat d’Ahmed Naji, novel·lista egipci que està complint una pena de presó de dos anys a causa del “contingut obscè” de passatges de la seva novel·la Istikhdam al-Hayah (L’ús de la vida).

La campanya contra l’empresonament d’Ahmed Naji ha rebut el suport del PEN Internacional, del PEN Anglès i del PEN Americà, que aquest 2016 li ha concedit el seu guardó PEN/Barbey Freedom to Write. El PEN Americà també ha promogut l’enviament d’una carta al president d’Egipte, signada, entre d’altres, per Woody Allen, Margaret Atwood, Paul Auster, J.M. Coetzee, Teju Cole, Jeffrey Eugenides, Aleksandar Hemon, Siri Hustvedt, Orhan Pamuk, Philip Roth, George Saunders, Deborah Solomon, Art Spiegelman, Gay Talese, Colm Tóibín i Tobias Wolff. Des del PEN Català s’ha fet difusió d’aquesta carta i també ha estat signada per diversos escriptors catalans.

Hi haurà actes de suport a aquesta campanya, com a mínim, a Londres, Kampala (Uganda), Nova York, San Francisco, Boston, Washington, Berlín, Tunísia, Udine, Frakfurt, Amsterdam, Oslo, Beirut, Turín, Kuwait i París. Els organitzadors suggereixen actes amb una explicació de la situació de Nayyi i amb lectures de fragments de la seva novel·la L’ús de la vida i d’altres obres seves.

Més informació:
· Pàgina de la campanya i suport internacional.
· Ahmed Naji, guardonat pel PEN Americà.
· Fragment de la novel·la L’ús de la vida en castellà.
· Carta del PEN Americà demanant la llibertat d’Ahmed Naji.