Héctor López Bofill, escriptor i professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra, ha fet públic avui que la Fiscalia Superior de Catalunya l’ha cridat a declarar, en qualitat d’investigat, en unes diligències d’investigació “por una serie de ‘tuits’ publicados en su cuenta de tuiter @lopezbofill”, en paraules del document de citació.

El propi López Bofill ha donat a conèixer aquest document, en un tuit en què parla d’un nou atac a la llibertat d’expressió i declara que Espanya es troba “més a prop de Turquia”. La notícia resultaria difícil de creure si no haguéssim vist, durant els darrers mesos, com tot l’aparell judicial espanyol (tribunals, amb l’Audiència Nacional al davant, jutges i fiscalies) està embarcat en una persecució delirant de les idees polítiques.

Segons declara López Bofill, la piulada que ha donat peu a les investigacions deia: “Quan siguem independents jo m’en recordaré dels jutges,fiscals i funcionaris diversos que ara contribueixen a extorquir Catalunya.”. Que aquest text pugui ser objecte d’investigació judicial mostra fins a quin punt està consolidada a l’Estat Espanyol la reintroducció dels delictes d’opinió.

Héctor López Bofill és, a més de jurista, un escriptor de trajectòria reconeguda. El PEN Català li mostra el seu suport i fa una crida a la ciutadania i a la societat civil a seguir vetllant per les llibertats i els valors democràtics.
citacio_bofill

Més informació:

– entrevista amb Héctor López Bofill a Vilaweb, 5/5/17