Paraules de Jordi Cuixart, adreçades a la Junta del PEN Català el passat 15 d’agost, després de rebre la invitació a la inauguració i la festa del PEN Català el 8 de setembre de 2022.

Moltes gràcies per pensar en mi i sobretot moltes gràcies per aquest centenari que ens fa a tots una mica més lliures.Soc un admirador del PEN des de primera hora que en vaig tenir consciència i de fet formar-ne part, en tant que “escriptor” més o menys maldestre, és per mi un gran honor.

L’admirat (i encara poc aclamat) Jordi Rubió i Balaguer, president del PEN català entre 1965-1968, també fou el primer Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, impulsat per Òmnium. Soc un gran admirador de l’Stefan Zweig i recordo en llegir la seva biografia des de la presó, la importància del PEN. Si em permeteu i amb els temps que encara corren, estic més convençut de la necessitat que tots treballem perquè el PEN català continuï essent un lloc de trobada, difusió, repòs i protecció de totes aquelles persones que creiem que la paraula escrita és de les armes més poderoses que tenim per transformar i millorar la nostra societat.

Avui amb l’atemptat contra en Salman Rushdie tot pren encara més força, si és que és possible.

Vostre amb tot l’amor, visca el PEN Internacional, Visca el PEN català i els Països Catalans.

Jordi Cuixart