Llicenciada en Història de l’Art i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, és catedràtica de Literatura Catalana, critica literària, traductora i editora.

Integrant del grup de recerca Poció, ha participat en la creació del llibre Aprendre amb Joan Brossa (1993) i dels webs Els-entra-i-surts de Brossa (P. M. de Educación, 2004), Viu la poesia (P. M. de Educación, 2007) i l’ exposició virtual ‘Retrats d’infants’ de Carles Sindreu.

Ha comissariat exposicions sobre els poetes C. Sindreu, J. Sarsanedas o N. Comadira i publicat estudis sobre els moviments d’avantguarda: Les avantguardes a Europa i a Catalunya (1989), i Carles Sindreu i Pons o el compromís amb l’avantguarda, Xè P. periodisme A. Garrell d’ Òmnium C. (2002).

Ha tingut cura de l’edició de l’Obra completa de J. Salvat-Papasseit (2006) i de la poesia completa de Joana Raspall Batec de paraules (2013). Dirigeix les col·leccions ‘Educació 62’ i ‘Austral Educación’.

Ha traduït autors com N. Maquiavel, G. Boccaccio, I. Calvino, M. Bontempelli, S. Satta, I. Svevo (Premi Crítica Serra d’Or), L. Sciascia o U. Eco.