El pròxim 12 d’octubre a les 17.30h a la Plaça Joan Coromines Andrei Kurkov i Simona Škrabec conversen en el marc de la Biennal de pensament que organitza el CCCB.

Després d’anys de conflicte latent, la invasió russa d’Ucraïna posa de manifest les ferides arrossegades pel passat complex d’aquesta regió, però també posa en evidència el joc d’estratègies geopolítiques que tant Rússia com Europa occidental hi han dut a terme les darreres dècades. L’escalada bèl·lica, sense precedents recents a Europa, ha impulsat una nova carrera armamentística i amenaça el subministrament energètic i alimentari a nivell global. Mentrestant, com en tota guerra, són les persones les qui pateixen les conseqüències irreversibles del conflicte mentre la cerca de solucions s’eternitza. Quines opcions hi ha que aquest conflicte es pugui resoldre properament? Com es pot fer costat a Ucraïna?

Andrei Kurkov, l’autor ucraïnès més reconegut internacionalment i traduït a més de trenta llengües, s’ha servit de la literatura i l’humor per explicar la història del seu país. En aquesta sessió conversa amb l’escriptora i traductora Simona Škrabec.