Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit, el PEN Català presenta la programació de les activitats previstes a Menorca i Barcelona. El programa pretén difondre la tasca del PEN Català i sensibilitzar la ciutadania sobre els casos de vulneració del dret a la llibertat d’expressió arreu del món, així com defensar el dret dels escriptors a expressar-se lliurement.

Menorca, el divendres 18 es donarà a conèixer en roda de premsa el guanyador/a del VII Premi Internacional Veu Lliure-PEN Català, un escriptor/a que hagi patit o pateixi persecució per les seves paraules. L’acte de lliurament del premi tindrà lloc dissabte 19, a les 20h, al Museu de Menorca de Maó.

A Barcelona, dilluns 21 de novembre tindrà lloc l’acte al CCCB: una conversa de l’escriptora i activista turca Zeynep Oral amb la periodista Carme Colomina sobre autoritarisme i censura a Turquia.

El Cartell del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit
Com cada any, el PEN Català demana a un artista de prestigi la imatge per al cartell del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit. En aquesta edició de 2016 l’obra l’ha creada el fotògraf Manel Esclusa.

Programa_DIEP_16