“L’Iran alça la veu” al CCCB amb Nickzad Nodjoumi, Nasrin Navab i Zahida Membrado a les 18.30 h.

Els artistes d’origen iranià Nickzad Nodjoumi i Nasrin Navab conversen amb la periodista Zahida Membrado sobre els moviments de protesta recents a l’Iran i la importància del paper dels artistes en la lluita pels drets i llibertats civils en aquest país al llarg de les darreres dècades.

Les protestes desencadenades a l’Iran el setembre del 2022 per reclamar més drets i llibertats es van transformar a les xarxes en el moviment Woman, Life, Freedom, que involucra artistes d’arreu del món. Aquests aixecaments evoquen un llegat d’art de protesta a l’Iran que es remunta als mesos previs a la Revolució de 1979, en un moment crucial en què un ampli sector de la societat iraniana reivindicava un canvi revolucionari. Una mirada retrospectiva als últims anys de la història de l’Iran ens permet entendre el paper cabdal dels artistes iranians en aquest anhel de llibertat i de canvi i ens permet ampliar la mirada sobre la situació actual d’aquests moviments i la riquesa artística que els acompanya.

Juntament amb el grup d’investigació Revolutionary Art de la Universitat Johns Hopkins i la Universitat de Chicago, finançat pel Provost’s Discovery Award de la Universitat Johns Hopkins, aquest programa proposa una mirada a l’Iran contemporani a través del paper fonamental que hi juga l’art de la protesta.

Aquest programa consta també del seminari L’eco d’una revolució. Veus de protesta a l’Iran.