El proper 19 de maig es presenta el nou poemari d’Irakli Kakabadze a la Llibreria Papasseit de Manresa. El PEN Català ha col·laborat amb AdiA Edicions en la publicació del poemari Revolta permanent, el primer llibre en català, anglès i georgià de l’escriptor Irakli Kakabadze, amb traducció de Víctor Obiols. L’acte es farà al nou espai de la Llibreria Papasseit (C/Barcelona, núm. 25, de Manresa) a les set del vespre. L’autor llegirà alguns dels poemes de Revolta permanent en georgià i anglès acompanyat de Sara Serrano, que els llegirà en català.

Irakli Kakabadze és un dels escriptors georgians contemporanis més destacats, autor de novel·les, contes, poemes, obres de teatre i assaig. Va arribar a Barcelona el febrer del 2016, convidat pel PEN Català dins el Programa Escriptor Acollit en el marc de la Xarxa Internacional de Ciutats Refugi (ICORN). Activista polític compromès amb la denúncia social, ha traslladat els temes que el preocupen, com l’autoritarisme, la repressió de les minories ètniques i l’alienació de la societat consumista a les seves obres literàries. Kakabadze és president de l’Institut Igualitari, organització per a la defensa dels drets humans a Geòrgia, i Secretari Internacional del PEN Georgià.

El 2006 va ser arrestat i empresonat quatre vegades per les autoritats georgianes per expressar la seva opinió sobre la guerra i els drets humans, fets que el van empènyer a exiliar-se als Estats Units. El 2013 va retornar a Geòrgia i va impartir classes a la Georgian-American University. El desembre del 2015, però, Irakli Kakabadze va ser novament arrestat i apallissat per les autoritats georgianes després d’una manifestació pacifica, fet que l’ha empès a reprendre el camí de l’exili, aquest cop acollit a Barcelona.

IRAKLI_Papasseit