El PEN Català i el Festival de teatre jove de Barcelona RBLS organitzen un Taller de teatre documental per a joves el dia 27 d’octubre a les Cotxeres de Sants. Imparteix el taller la companyia teatral La conquesta del Pol Sud. Hi participaran 20 alumnes de l’IES Viladomat de l’optativa d’arts escèniques.

El teatre documental es basa en testimonis i històries reals per crear una dramatúrgia.  Ara bé, com acostar-se a la comunitat amb què volem treballar? Com dotar a la història  una forma artística, teatral, sense trair la seva essència, la seva veritat?
Carles Fernàndez Giua i Ernesto Szwarcer, ànimes de La Conquesta del Pol Sud, cerquen sempre personatges amb una història potent al darrere, per internar el públic  en realitats poderoses. A través de la veu d’aquests personatges, i de l’ús de l’audiovisual i de diversos recursos teatrals, aconsegueixen fer arribar les seves històries de manera directa a les espectadores i espectadors; sense filtres i, alhora, amb una gran emoció.

En la creació d’un documental escènic: RAPHAËLLE, La Conquesta del Pol Sud compartirà amb les i els assistents les bases del seu treball que, en els darrers anys, s’ha centrat en la creació de documentals escènics, tot combinant investigació
periodística i teatre.

Més info aquí!