El XIX Festival de Poesia de la Mediterrània celebra un altre any la dicció i la vindicació de la paraula a través d’uns poetes que representen llengües i cultures de tot el Món que són un símbol i una matèria de pau, de diàleg, de traducció de sensibilitats, de sabers i de sabors, de complicitats i d’encontres amistosos i d’amors.

El PEN Català col·labora en el festival proposant cada any un escriptor perseguit o que vetlli pels drets humans que hi participa i traduint-ne els poemes al català per a l’antologia del festival. Enguany la proposta del PEN Català ha estat la poeta nepalesa Itisha Giri, actualment resident a Alacant. Itisha és una activista dels drets de les dones i promou diverses iniciatives, adreçades sobretot a les dones del subcontinent indi. Escriu majoritàriament en anglès, però també en nepalès i en hindi. Els seus poemes per a l’antologia han estat traduïts pel Francesc Parcerisas.

L’espectacle central del festival, que se celebra del 9 al 14 de maig a Mallorca, serà el dissabte 13 a les 20h a la Sala Gran del Teatre Principal de Palma. Anirà a càrrec d’Itxaro Borda, Breyten Breytenbach, Narcís Comadira, Denise Desautels, Xavier Farré, Itisha Giri, Rodolfo Häsler, Nuno Júdice, Abdellatif laabi, Jaume Munar, Ion Muresan, Suso Moinhos, Carme Riera i Adam Zagajewski. Biel Mesquida, ànima i coordinador del festival, serà també el mestre de cerimònia de l’acte central.

IMG-20170419-WA0002