Cal afegir l’atorgament del Premi 9è Memorial Francesc Candel, atorgat al PEN Català el 27 de novembre al Col·legi de Periodistes. També l’obtenció del projecte Engage!, de la UE, liderat per Gemma Rodríguez i del qual el PEN Català és líder i amb Cracòvia, Norwich i Växjö com a partners.

La junta actual, amb la presidenta Carme Arenas i la secretària general Raffaella Salierno al capdavant, no estalvia esforços per aconseguir situar el PEN Català d’entre els centres més actius del món, per tal de continuar exercint aquesta diplomàcia cultural que va donar motiu a la creació del nostre centre l’any 1922, del qual des de la primavera de 2017 a la de 2018, hem commemorat el 95è aniversari. La commemoració ha tingut dos moments principals, l’acte del dia 9 de març, al CCCB, dirigit per Xavier Albertí (Dr. del Teatre Nacional de Catalunya), en el qual han participat les actrius Carme Sansa, Carme Callol i Lluïsa Mallol i els actors Miquel Barceló i Toni Guillemat. La col·locació d’una placa commemorativa per part de l’Ateneu Barcelonès, en reconeixement a la vinculació de totes dues entitats des dels inicis. El darrer acte commemoratiu ha estat la presentació a la seu de l’IRL, el dia 7 de juny, de les dues publicacions commemoratives: El PEN Català i la internacionalització de la cultura catalana, editat per la FOCIR, i la coedició entre el PEN Català i l’editorial Meteora El PEN Català, un exemple de diplomàcia cultural.

Durant el 2018 s’han celebrat homenatges a Josep Palau i Fabre, que fou president de l’entitat, amb motiu del centenari del seu naixement, i a Joaquim Carbó i a Antònia Vicens, per la seva trajectòria. Aquests homenatges s’han acompanyat de sengles àlbums commemoratius, seguint la seva funció de vetllar per la preservació del patrimoni literari.