Diumenge 4 de juliol va culminar amb èxit la 4a Festa de la Poesia a Sitges, una Festa que des de fa quatre anys se suma a les propostes dels diversos festivals o encontres literaris de qualitat que se celebren a casa nostra, i que té uns trets distintius indestriables de la vila on se celebra, dels seus espais i tradicions, del seu caràcter acollidor, festiu i lúdic, i sospitem que també dels seus creadors i directors, el tàndem de poetes format per Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich.

La Festa està concebuda com un homenatge a set poetes (de diverses trajectòries i veus poètiques), sis d’ells en llengua catalana, i enguany ha tingut com a protagonistes absoluts Carles M. Sanuy, Maria Josep Escrivà, Vicenç Altaió, Lluís Calvo, Mireia Vidal Conte, Jaume Pont i la poeta siriana Maram al-Masri. Tots ells han format, durant dos dies i mig, una família integrada en la gran família sitgetana. Ha estat, com marca des del principi la vocació de la Festa, un homenatge col·lectiu i alhora singularitzat, un homenatge en què s’han defugit els aspectes més oficials o acadèmics i s’ha posat l’accent en les gratificacions personals –pensades i elaborades al llarg de molts mesos amb passió artesanal- per a cada un dels poetes en particular.

Segons l’Eco de Sitges de la setmana del 9 de juliol, la Festa d’enguany ha gaudit d’un públic nombrós i entregat en tots els actes celebrats per festejar els poetes amb les actuacions personalitzades de grans artistes i amb la complicitat de molts veïns del poble: “Tots set poetes van oferir un magnífic recital de cloenda” (…) i un dels encerts de la nit, la ballarina Laura Galan que donava una lliçó d’elegància i temperament, i que també col·laborava amb l’actor David Selvas a l’hora de perfilar, amb les seves castanyoles, la personalitat de cada poeta”.