PROGRAMA

Enguany, la trobada tindrà lloc de forma virtual entre el 20 i el 24 de setembre sota el lema “100 anys celebrant la literatura i protegint la llibertat d’expressió”. Com sempre, diversos membres del PEN Català hi representaran la nostra entitat, participaran en les votacions presidencials i assistiran a les conferències programades durant la setmana.

El punt central del congrés serà l’elecció d’un nou president o presidenta de PEN International. Els tres candidats a la presidència són Gioconda Belli, Burhan Sönmez i Ben Okri. També hi seran presents tres presidents anteriors: John Ralston Saul, Homer Aridjis, i Per Wästberg, així com l’actual presidenta Jennifer Clement.

Llibre “100 anys del PEN. Una història il·lustrada”

Diverses personalitats del món de la cultura i la literatura com Margaret Atwood, J.M. Coetzee, Carolin Emcke, Boris Novak, Orhan Pamuk, Salman Rushdie, Ma Thida i Ngugi Wa Thiong’o, també participaran del congrés. El dimecres 22 de setembre, Salem Zenia (poeta, periodista berber d’Argèlia i primer escriptor acollit pel PEN Català) participarà en el debat “L’oxigen de la cultura: literatura, descolonització, identitats” i, finalment, tindrà lloc la presentació del llibre El Centenari del PEN, Una Història Il·lustrada, que també tindrà una versió en català amb una part dedicada a la nostra entitat.