El PEN Català a les Illes, l’Obra Cultural Balear, el grup Blanquerna i la comunitat armènia de Mallorca organitzen l’acte que tindrà lloc el divendres 24 d’abril, a les 18h, a Can Alcover.

Aquest 2015 es compleix el centenari del genocidi armeni, poc conegut si tenim en compte la magnitud del crim. Entre un milió i un milió i mig d’armenis (segons les diferents estimacions) varen ser assassinats a mans de forces turques (llavors, de l’Imperi Otomà), en un intent d’exterminació massiva que prefigura la “solució final” que anys després els nazis varen dissenyar per als jueus. De llavors ençà, el poble armeni ha lluitat perquè els fets fossin reconeguts com a genocidi i per servar la memòria de les víctimes.

El PEN Català a les Illes, amb l’Obra Cultural Balear i amb el grup Blanquerna, i conjuntament amb la petita comunitat armènia de Mallorca, organitza un acte de commemoració del genocidi. El PEN vol donar a la vetllada un caire literari, amb la lectura d’obres de poesia i de narrativa que facin referència als fets històrics. Serà a Can Alcover, a Palma, el proper divendres 24 d’abril, que és la data internacionalment reconeguda per a la commemoració del genocidi.