El passat 6 de maig es va retransmetre, en directe des del canal de YouTube del PEN Català, la conversa “Nicaragua: llibertat d’expressió en un any electoral”. L’acte va servir per commemorar el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

Gemma Rodríguez, responsable del programa Escriptor Acollit del PEN Català, va presentar la trobada virtual i va manifestar que, actualment, el periodisme continua sent una professó de risc. Va moderar l’acte Bea Huber, pedagoga teatral i membre de l’associació Feministas Autoconvocadas.

A l’acte hi van participar Jairo Videa (editor, periodista i actual escriptor acollit del PEN Català), Katia Cardenal (cantautora) i Arquímedes González (periodista i escriptor). Bea Huber, que l’any 2018 va ser expulsada de Nicaragua, va denunciar la repressió estatal que existeix al país des del mes d’abril d’aquell any. Katia Cardenal va posar de manifest la manipulació de la informació que existeix al país centreamericà en l’actualitat. Jairo Videa va fer constar que, malgrat tot, la llibertat d’expressió a Nicaragua resisteix gràcies als artistes i als periodistes nicaragüencs que es manifesten i informen des d’arreu del món. Per la seva banda, Arquímedes González va parlar sobre la censura i la repressió que pateixen la literatura i la creació artística a Nicaragua.

Podeu veure l’acte aquí!