Enguany l’artista del cartell és Mar Arza, que ha creat l’obra perquè representi un incís en un contínuum. El gest del tall del bisturí sobre la pàgina ja escrita, i el gest del tall de gènere sobre la norma filològica. Mar Arza, des de les seves primeres obres escultòriques s’ha interessat per treballar la paraula i el text en la seva materialitat. Després d’haver estudiat a València, a la Carnegie Mellon School of Art de Pittsburgh i Winchester School of Art, viu i treballa a Barcelona, representada per la Galeria Cànem (Castelló), RosenfeldPorcini (Londres) i la Galeria Rocío Santa Cruz (Barcelona). També ha exposat a la Galeria Sicart, a la Col·lecció La Relació, Duoda, UB o al Cincinnati Contemporary Arts Center. El cartell es presentarà en roda de premsa el proper dimarts 14 a les 13h a la Biblioteca de Catalunya.

Cada 15 de novembre se celebra el Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit amb un programa d’activitats arreu dels territoris de parla catalana, el lliurament del Premi Veu Lliure-PEN Català a les Illes Balears i el disseny d’un cartell amb una obra d’un artista al PEN Català, per posar de relleu la situació de manca de llibertat d’expressió en què viuen molts escriptors arreu del món.

Antoni Tàpies, Narcís Comadira, Joan Fontcuberta, Josep Guinovart, Ignasi Aballí, Francesc Abad, Manel EsclusaEulàlia Valldosera, entre d’altres, han cedit la seva obra al PEN Català com a imatge de la commemoració.

Fons d’art