Adam Zagajewski és poeta i assagista en llengua polonesa i una de les veus més rellevants de la literatura contemporània. Les seves obres van ser prohibides a la Polònia comunista, de manera que durant els anys vuitanta i noranta publicava en edicions clandestines o bé a l’estranger. Ha estat guardonat amb nombrosos premis literaris, com ara el Kurt Tucholsky, el Prix PEN francès, el Vilenica, el Tranströmer, el de la Fundació Literària Konrad Adenauer o el Neustadt, entre d’altres. L’escriptor és el primer convidat del programa Habitació 2016, un projecte que impulsa el PEN Català, l’Hotel Son Jaumell de Mallorca i la UIB, sota la direcció de Biel Mesquida, Sebastià Perelló i Georgina Sas.

L’objectiu d’aquest nou projecte és oferir les condicions òptimes per a la creació literària i promoure l’acció del mecenatge cultural en l´àmbit de la indústria hotelera de les illes. La pretensió és involucrar-la en la vida literària i dinamitzar la creació. I la intenció d’Habitació 2016 a l’hora d’emmarcar aquest programa d’escriptor en residència en l’espai d’un hotel no té cap altra justificació que el fet de reactivar a les illes una llarga tradició de relacions entre l’estructura hotelera i la cultura literària. L’hotel com a lloc d’acolliment de l’escriptura literària contemporània i l’espai idoni per a una iniciativa de diàleg entre literatures del món.

En el marc d’aquesta Habitació 2016, el PEN Català presenta el proper dilluns 12 de setembre Adam Zagajewski: L’èxtasi i la ironia, que se celebrarà a les 18.30h al CCCB, acompanyat per Narcís Comadira, Pepa López, Biel Mesquida i Sebastià Perelló, que llegiran els poemes traduïts al català per Xavier Farré.

Al nostre fons de Publicacions es pot llegir la plaquette editada el juny de 2007 amb el text “El centre no resisteix” d’Adam Zagajewski.

Consulta l’activitat