Tal dia com avui de fa cent anys naixia l’escriptor valencià Joan Fuster, qui va ser representant del PEN al País Valencià. Al llarg del proper any, El PEN Català tirarà endavant diverses iniciatives per celebrar l’Any Joan Fuster. Avui en donem el tret de sortida encetant una col·laboració amb Amemsillegim, entitat que difon citacions d’autors catalans amb imatges conegudes a les xarxes socials.

A través de les xarxes del PEN Català, i cada quinze dies, anirem publicant mems d’amemsillegim amb citacions de Joan Fuster. Avui us en presentem la primera, extreta del llibre «Judicis finals».

L’autor de «Nosaltres, els valencians» va néixer a Sueca el 1922. Va ser assagista, historiador, crític literari i poeta. Es tracta d’un intel·lectual autodidacte amb projecció històrica molt compromès amb el seu país i el seu temps. L’humor travessa la seva obra des d’una perspectiva crítica. L’any 1973 va ser escollit representant del PEN al País Valencià en una assemblea clandestina que va tenir lloc en un autocar i que va nomenar Joan Oliver com a president i Josep M. Llompart com a representant a les Illes.

Any Joan Fuster