El PEN Català va assistir aquesta darrera setmana a la celebració del 84è Congrés Internacional del PEN que va tenir lloc a la ciutat índia de Pune. La veritat, la no-violència, la diversitat, la persecució i la llibertat d’expressió han estat alguns dels principals eixos d’aquest 84è Congrés, en un context d’una amplia diversitat lingüística i cultural.

Durant quatre dies hi va haver, a part de les assemblees on es van aprovar diverses resolucions, reunions i trobades dels diferents comitès permanents del PEN Internacional. La presidenta del PEN Català, Àngels Gregori, va intervenir durant l’Assemblea General de Delegats del Congrés del PEN per explicar la situació que s’està vivint a Catalunya amb els presos polítics i els atacs a la llibertat d’expressió. En el seu discurs, la presidenta va anunciar que, coincidint amb els dies del judici de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, el Centre Català publicarà un comunicat (que ha obtingut ja el suport d’escriptors de renom internacional i de diferents centres PEN, com el francès, el canadenc o l’escocès) i va convidar els altres centres a afegir-s’hi.

El PEN Català també va ser l’encarregat de presentar la candidatura de l’escriptor turc Burhan Sönmez a la Junta Directiva del PEN Internacional, proposta que va ser la més votada entre els quatre candidats que s’havien presentat.