El proper dijous 17 de gener, el projecte europeu Engage liderat pel PEN Català participarà en la trobada per avaluar els projectes que promouen la participació i l’accés a la cultura literària europea organitzada per SILO (Socially Inclusive Literature Operations). La cita és a la ciutat Sèrbia de Belgrad al Centre per a la Literatura Sèrbia Contemporània Krokodil, responsable d’un dels festivals literaris més importants de la ciutat.

Durant la trobada els participants compartiran la seva experiència del darrer any en què han experimentat amb diversos formats amb l’objectiu d’arribar a col·lectius exclosos fins ara de les seves activitats (des de tallers d’escriptura creativa amb pacients amb càncer en hospitals, fins a lectures literàries amb presos a través de videoconferències). Alguns dels resultats ja es poden trobar a la web del projecte SILO.


Nahide Arabadji del centre cultural Det Fria Ordets Hus a Växjö, Suècia, i partner d’Engage participarà en la trobada per presentar l’estat de les activitats del projecte Engage entre les que es troba la plataforma europea de casos d’estudi amb joves en l’àmbit de la literatura.
La trobada també servirà per completar l’intercanvi entre Engage i l’associació sèrbia Krokrodil que ja va participar en un seminari de bibliotecaris organitzat a Växjö el maig passat.