El PEN Català ha organitzat un intercanvi de bibliotecaris catalans a Suècia en el marc del projecte europeu Engage!, que fomenta la participació cultural dels joves d’entre 15 i 17 anys. Els dies 7 i 8 de maig els bibliotecaris tindran l’oportunitat de conèixer els detalls del programa per a adolescents impulsat pel centre cultural Det fria ordets hus i compartiran experiències amb altres bibliotecaris europeus a Växjö i Estocolm. Els hem preguntat què esperen d’aquest intercanvi.

Dani García
és director de la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet i, com a tal, exerceix com a cap de la Xarxa de Biblioteques de la ciutat. També és consultor docent de Documentació Audiovisual del Grau en Multimèdia de la Universitat Oberta de Catalunya.

«En la meva participació al projecte Engage! confio poder compartir experiències amb altres professionals i visualitzar metodologies per a implementar projectes bibliotecaris adreçats al públic jove, en clau de ciutat.»

Mònica Medina és llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona i diplomada en Biblioteconomia i Documentació per l’Escola Universitaria Jordi Rubió i Balaguer de Barcelona. Ha treballat com a bibliotecària a la Universitat Universitat Politècnica de Catalunya, entre el 1996 i el 2002. Des de 2002 treballa per al Consorci de Biblioteques de Barcelona. Entre el 2004 i el 2007 va ser directora de la Biblioteca Bon Pastor i, actualment, és la directora de la Biblioteca Sagrada Família –JMAL. Va ser membre electe de la Secció de Biblioteques Públiques de la IFLA (Public Libraries Standing Committee), 2003-2007 i 2007-2011.

«Les biblioteques nòrdiques sempre han estat un referent per al nostre servei de biblioteca pública. L’intercanvi a Växjö segur que serà una font d’inspiració per als projectes que estem desenvolupant a Biblioteques de Barcelona amb la població adolescent i jove. Conèixer altres realitats i experiències sempre et fa créixer, tant a
nivell personal com professional.»

Espe Piñero ha passat de ser manobre a treballar a l’emissora de ràdio municipal, explicant contes i relacionant-se així amb els nens i nenes d’Olesa. Des de fa 25 anys treballa a la biblioteca pública. Va ser responsable de la sala infantil i ara és al servei de préstec i informació de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat, des d’on rep els nois i noies que entren a la biblioteca.

«M’agradaria poder transmetre la meva passió per la nostra feina i la passió que dipositem en els projectes que fem. Espero poder transmetre la nostra confiança absoluta ens els joves del nostre poble i espero gaudir d’altres experiències afins, aprendre d’altres realitats, omplir la maleta amb noves idees i gaudir d’aquesta gran oportunitat.»

Uneix-te a Engage!