Els dies 9, 10 i 11 de juny se celebrarà l’Assemblea general del Comitè d’Escriptors per la Pau del PEN Internacional, enguany en format presencial, a Bled (Eslovènia), i també virtual.

Sota el lema “El futur de la llibertat”, el PEN Eslovènia acollirà un debat que tractarà el concepte de “llibertat” en consonància amb el context històric que suposa el centenari del PEN Internacional (2021) i des de la perspectiva crítica de l’ordre mundial postpandèmia. L’objectiu és tractar la “llibertat” des d’aquestes dues perspectives i tenint en compte les condicions fonamentals d’equitat i fraternitat. A més, es reflexionarà sobre el paper del PEN a l’hora de plantejar quina és la posició de la llengua i la literatura en la defensa de la llibertat.

D’altra banda, durant la trobada es durà a terme la taula rodona “Escriptor en acció: Protesta o diàleg”, en la qual es valoraran aquestes dues formes de participació dels artistes en la societat. Podem considerar que la cultura del diàleg és l’única opció per superar l’apatia actual? Les respostes aquesta pregunta i el debat que es generi derivaran en una col·lecció d’assajos en francès, anglès o eslovè.