El PEN Català subscriu el manifest de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, i dóna suport des del començament a aquesta iniciativa, que convida entitats i ciutadania a treballar conjuntament per impulsar l’acollida de persones refugiades a Catalunya. A través d’un manifest conjunt, es vol fer una crida a les institucions catalanes a:

  1. Actuar definitivament davant d’aquesta situació tal com reclama la ciutadania perquè Catalunya sigui terra d’acollida.
  2. Garantir la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones migrades a Catalunya i comprometre’s a aplicar mesures contra el racisme, la xenofòbia, la LGTBIfòbia i la violència masclista.
  3. Defensar el dret a la lliure circulació de les persones, tal com queda recollit a l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans.
  4. Treballar per eradicar les causes d’injustícia, violència estructural, guerra i vulneració dels drets humans en origen que són l’arrel dels moviments forçats o no desitjats de població i, en aquest sentit, fomentar la cultura de pau. Es demanen compromisos immediats.

Més de 300 persones voluntàries treballen des de fa mesos en l’organització de la campanya i en la planificació de les activitats. ‘Casa nostra, casa vostra’ compta amb una exposició divulgativa a les escoles, una sèrie documental de televisió per trencar anonimat de les persones refugiades i una xarxa d’activitats de sensibilització per tot el territori, amb una oferta de xerrades i tallers. La programació culminarà al febrer amb els dos actes centrals de la campanya: un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona i una manifestació que s’espera que sigui multitudinària a la vora del Mediterrani. Tota la campanya es podrà seguir al web, que explicarà el minut a minut de la campanya, recollirà signatures del manifest i serà un centre de documentació sobre la denominada crisi migratòria a Catalunya i a Europa. També s’hi podran fer aportacions econòmiques, que serviran per finançar una convocatòria d’ajudes a les entitats que treballen en migració i refugi.

Signa el manifest