El dia 27 de setembre, a les 19 h, a l’Ateneu Barcelonès (Sala Oriol Bohigas) celebrem els 25 anys de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics! La convocatòria de la Conferència Mundial de Drets Lingüístics (CMDL) fou una iniciativa del Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics del PEN Internacional i el CIEMEN ( Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions), amb el suport moral i tècnic de la UNESCO. El document fou aprovat el 1996 a Barcelona amb la participació de 61 ONG, 41 Centres PEN i 40 experts en dret lingüístic de tot el món i moltes personalitats internacionals van donar-hi suport: Nelson Mandela, Noam Chomsky, Ngugi Wa Thiong’o, Wislawa Szymborska o el Dalai Lama, entre altres. Ara, ens reunim amb alguns dels seus impulsors i impulsores per recordar com va ser aquell fet històric.

EL PROGRAMA
Benvinguda institucional a càrrec de TERESA CABRÉ, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans;
RAMON FERRER, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; ÀNGELS GREGORI, presidenta del PEN Català; DAVID MINOVES, president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN); ISONA PASSOLA, presidenta de l’Ateneu Barcelonès; i FRANCESC XAVIER VILA, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Conversa “La realitat dels drets lingüístics avui: cap a on anem?” amb SEBASTIÀ ALZAMORA, escriptor; IZASKUN ARRETXE, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; CARME JUNYENT, professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona; MAITE PUIGDEVALL, sociolingüista, professora de la Universitat Oberta de Catalunya. Modera: VICENTA TASA, professora del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de València.

Cloenda: MÀRIUS SERRA, escriptor, i JOSEP PEDRALS, poeta.

Condueix l’acte: TONA CATALÀ, periodista.