Dijous 15 de desembre es va celebrar a la llibreria La Central la commemoració del centenari de la publicació de La terra eixorca de T.S. Eliot, on va intervenir fent-ne una lectura D. Sam Abrams. Després d’una merescuda ovació es va destapar la sorpresa, Lleonard Muntaner Editor, en col·laboració amb el PEN Català ha preparat un llibre homenatge en què algunes veus de prestigi (Vicent Alonso, Francesc Parcerisas i Antoni Vidal Ferrando) ens recorden els aspectes essencials de la seva feina i la importància de la seva contribució a la nostra cultura.

El juliol de 2022 D. Sam Abrams va fer setanta anys, una excusa perfecta per celebrar més de quaranta anys de compromís infatigable amb la literatura. Abrams, sempre des d’un posicionament crític i constructiu, ha repassat al llarg dels anys les novetats literàries dels Països Catalans alhora que exercia de pont entre la literatura catalana i la literatura angloamericana. Fer fluir el coneixement entre cultures, aproximar les literatures al públic lector i ajudar a construir una tradició literària sòlida són algunes de les seves generoses raons com a professor, investigador, assagista, crític literari i activista cultural.

Aquest volum, sobretot, vol constituir una eina útil i un reconeixement per a un dels crítics literaris més importants del país. Per això s’ha fet una selecció d’una cinquantena d’articles seus, avui esparsos a la premsa, on D. Sam Abrams ens parla Sobre literatura i modernitat.

Es podrà trobar a llibreries a partir de gener.