El PEN Internacional expressa la seva consternació per l’amenaça de mort de la que ha tornat a ser objecte l’autor Salman Rushdie, i condemna aquest intent silenciar un exponent internacional de la llibertat d’expressió.

Rushdie va rebre l’amenaça  de mort poc abans de participar al Festival Literari de Jaipur, l’esdeveniment literari més gran d’Àsia. L’autor tenia la intenció de parlar d’una de les seves novel·les anteriors, Els nens de la mitjanit, guanyadora del premi Booker. L’amenaça va obligar Rushdie a no assistir al  Festival.

L’escriptor, en una breu decalaració, va explicar que havia estat advertit per fonts d’intel·ligència que l’organització Mumbai havia posat preu al seu cap. Rushdie va admetre que no estava disposat a arriscar-se assistint al  festival, on hi hauria posat en risc la seva família i els  assistents al festival.

Rushdie va ser víctima d’un atac infame a la llibertat d’expressió per la publicació del seu llibre Els versos satànics (1988), quan l’aiatol·là Khomeini va emetre una fatwa demanant la mort de Rushdie, la qual cosa el va obligar a romandre en la clandestinitat durant molts anys.