El Comitè d’Escriptors Empresonats del Centre Català del PEN Internacional organitza una sèrie d’accions per commemorar el Dia internacional de l’escriptor empresonat que se celebrarà el proper 12 de novembre. 

Com cada any el PEN Català ha encarregat a un artista de renom la realització d’un cartell dedicat al dia de l’Escriptor empresonat. Enguany ha estat l’artista Eulàlia Valldosera l’autora d’aquest cartell, que serà distribuït entre d’altres llocs per les llibreries i biblioteques del país que vulguin sumar-se a la commemoració d’aquesta dia de reivindicació del dret a la llibertat d’expressió tot muntant aparadors amb llibres d’escriptors empresonats, exiliats, perseguits etc. o bé que hagin aportat reflexions sobre la qüestió.

Com ja és habitual, el proper dijous 12 de novembre entre les 11:30 i 13:00 h. i les 16:30-17:30 h. al pati de carruatges de l’Ateneu Barcelonès. El PEN Català instal·larà la “gàbia” on en intervals de tres minuts, hi aniran entrant escriptors o periodistes des d’on llegiran fragments de l’obra d’algun escriptor empresonat en un acte de solidaritat amb tots els escriptors del món empresonats.

A la tarda, a les 19.00 hores, a l’Espai Mallorca, se celebrarà la sessió “Distància i literatura” amb una conferència de l’escriptor colombià Juan Gabriel Vásquez. Seguidament tindrà lloc una taula rodona amb la participació de Maria Barbal, Manal Al-Sheikh i Salem Zenia, moderada per Carme Arenas.

L’acte clourà amb la celebració d’una vetllada literària amb una lectura de textos d’escriptors empresonats o perseguits.