Omar Mestiri i la seva esposa, la periodista i activista Sihem Bensedrine, van ser acollits pel PEN Català en el marc el programa Escriptor Acollit i van poder retornar a Tunisia el mes de febrer amb motiu de la revolució. Ara, Sihem Bensedrine ha tornat a Catalunya per donar suport a l’acció reivindicativa del seu marit i denunciar davant l’opinió pública catalana la situació en què es troba Ràdio kalima i altres emissores del seu país.

Ja han passat gairebé sis mesos des de la revolució, moltes coses han canviat des d’aleshores, inclosa la reapropiació de l’espai públic per part dels ciutadans i la llibertat d’expressió recuperada pel poble. No obstant això, l’espai audiovisual segueix acorralat pels mateixos monopolis de l’antic règim, els mitjans alternatius que tant van lluitar contra la dictadura segueixen sent expulsats de l’espai dels mitjans legals.

Aquesta paradoxa no és una coincidència. Hi han fortes resistències que pretenen dificultar el canvi audiovisual, canvi del qual els mitjans de comunicació independents són la pedra angular. L’espai públic ha estat testimoni de l’aparició de prop de 90 nous partits polítics, però ni un sol mitjà de comunicació audiovisual!

Tots hem rebut amb optimisme la creació de la nova Instància de la Reforma de la Informació i la Comunicació (INRIC). Però ha decebut a molta gent per no donar el servei ràpid, lliure i clar que s’esperava, en aquest període de transició que marcarà el futur del nostre país. Justifica aquesta inèrcia per la necessitat d’establir un criteri mínim per omplir un buit legal.

Ja han passat gairebé sis mesos des que Ràdio Kalima espera una resposta a la injusta negació de llicències per part de Ben Ali, han passat gairebé dos mesos de la promesa del primer ministre de resoldre-ho en el termini de 3 dies, ja han passat dos mesos que el INRIC havia de donar la recomanació que encara no arriba.

Tots aquests mesos d’espera han causat a Ràdio Kalima una pèrdua d’audiència i una pèrdua financera. No volem recórrer a mitjans il•legals, perquè seria un insult a la Revolució de Tunísia! Per contra, la nostra lluita per la legalitat de Kalima i de totes les ràdios lliures per a ser reconeguts i obtenir freqüències, és una lluita pels objectius de la mateixa revolució i contra les manipulacions contra-revolucionàries.

Per protestar contra la negació de l’existència legal, el director de Ràdio Kalima, Omar Mestiri, va decidir iniciar una vaga de fam il limitada del 21 de juny fins que les freqüències de Kalima siguin definitivament reconegudes.

Web de Ràdio Kalima