El divendres 5 de març va tenir lloc la Marató en defensa de la llibertat d’expressió i per l’alliberament de Pablo Hasél. Al llarg de vuit hores, activistes i personalitats del món de la cultura van demanar l’alliberament de Pablo Hasél, la reforma del codi penal i la derogació de la llei mordassa. L’esdeveniment es va retransmetre a través del canal de YouTube del PEN Català.

L’acte, dirigit per les periodistes Neus Molina, Txell Bonet, Emma Quadrada, Clàudia Rius, Míriam Cano, Queralt Castillo, Júlia Bertran i Anna Guitart, va comptar amb la participació, entre d’altres, de Ngugi wa Thiong’o, Burhan Sonmez, Srirak Plipat, Màrius Serra, Ada Castells, Valtonyc, David Fernández, Elías Taño, Jennifer Clement, Jairo Videa, Bashkar Sunkara, Natxo Tarrés, Gerard Quintana o Marcel Mauri.

Durant la jornada també es van tractar temes com la censura, els retrocessos en matèria de drets socials, la situació de la llibertat artística i d’expressió a l’Estat espanyol, els delictes d’odi i la protecció dels col·lectius vulnerables.

Ho podeu veure aquí!