Comunicat de premsa del PEN Català.

El PEN Català s’ha sumat a les iniciatives del PEN Internacional per la pau a Ucraïna, durant la reunió del Comitè d’Escriptors per la Pau que se celebra a Bled, Eslovènia,  del 7 al 10  de maig.
Per part del PEN Català, l’escriptor mallorquí Miquel Àngel Llauger ha participat en les sessions de treball del Comitè, on s’estan definint els passos a seguir en la recerca de la pau i la solidaritat amb els escriptors que estan patint persecució com a resultat del conflicte entre Ucraïna i Rússia.
Centres PEN de tot el món, entre els quals el Català, participen d’aquests debats, conjuntament amb representants del PEN Internacional.

Aquesta és la tercera de les reunions que el PEN Internacional ha impulsat, primer a Kiev i després a Varsòvia, amb la participació de membres del PEN Rus i l’Ucraïnès. Posteriorment, el proper 9 de juny, escriptors russos i ucraïnesos estaran convocats pel PEN Suec a Estocolm per debatre sobre el conflicte a Ucraïna així com de l’increment del nombre de periodistes empresonats i perseguits a Rússia, i faran un acte públic també amb escriptors suecs i la societat civil.

El PEN Internacional, mitjançat aquestes sessions, pretén trobar una solució pacífica a Ucraïna enfortint la llibertat de premsa, amplificant les veus crítiques dels intel·lectual, i mostrant el suport i la solidaritat cap als escriptors, mantenint les portes del diàleg obertes i defensant la llibertat d’expressió.

Raquel Abad
PEN Català
premsa@pencatala.cat
T. 660108755

– Enllaç amb el comunicat del PEN Internacional.