El PEN Català tornarà a liderar un projecte europeu, aquest cop entre els anys 2020 i 2022. L’Agència Executiva en l’àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA) ho ha confirmat amb la publicació, aquest mes de juny, dels resultats de la convocatòria de propostes de Suport a Projectes de Cooperació Europea 2020 (EACEA 32/2019).

Cal destacar que els resultats contemplen deu projectes beneficiaris liderats per organitzacions espanyoles. Juntament amb França i Itàlia, Espanya es posiciona entre els tres primers països amb major nombre de projectes seleccionats en la categoria de menor escala. A més, la participació espanyola (ja sigui com a líder o soci) ha augmentat de manera rellevant en les dues categories: 45 organitzacions han estat beneficiàries.

La nova iniciativa del PEN Català rep el nom de Be (P)Art. Grow with arts i hi participaran les entitats UC Limburg vzw (Diepenbeek, Bèlgica), Szépírók Tár§asága Egye§ülete (Budapest, Hongria), Krokodil Association (Belgrad, Sèrbia) i Uxío Novoneyra Foundation (Folgoso do Courel, Galicia).

El projecte vol donar continuïtat a la línia de treball amb gent jove encetada amb el projecte Engage! Young Producers que va acabar amb gran èxit el passat mes d’octubre. El nou projecte posarà el focus en el col·lectiu d’escriptors de literatura juvenil organitzant residències europees i trobades del sector. A més, el projecte vol ajudar a impulsar la carrera literària de joves escriptors/es actualment refugiats a Europa amb la creació d’un premi literari.