El passat diumenge 22 de setembre, en el marc dels actes programats per a les festes de La Mercè 2019, va tenir lloc l’activitat “Ràdio Associa’t” a càrrec de 7deRàdio, Boca Radio, Gran Vía Radio, Ona de Sants-Montjuïc, radiactivos Pueblo Seco, Radio Ateneo del Clot, Radio Ciutat Vella, Radio Nikosia, Radio Trinijove. Durant el programa es va donar veu a associacions que treballen pels drets humans i la llibertat d’expressió.

Raffaella Salierno i Helena Pol, com a representants del PEN Català, van ser entrevistades en directe per Milthon Robles, locutor de Gran Via Ràdio i actual escriptor acollit pel PEN, i Juan Nadales, director de Gran Via Ràdio. Les entrevistades van posar sobre la taula tres punts d’acció sobre els quals treballa el PEN per a assegurar el compliment dels drets humans, així com la llibertar d’expressió i de premsa:

En primer lloc, es va presentar l’entitat i  es va parlar sobre el programa escriptor acollit. També es va destacar l’aposta que està fent el PEN a través del programa europeu Engage!Young Producers per treballar els valors de “solidaritat”, “cultura” i “literatura” amb joves. Finalment, i seguint en la línia juvenil, es va parlar sobre la relació establerta amb els instituts a través de la realització d’activitats vinculades a la llibertat d’expressió i de premsa (a càrrec de Milthon Robles) i la recent proposta d’impartir tallers radiofònics enfocats sempre als valors que defensa el PEN Català.

Podeu veure l’entrevista aquí! (min 01:48:00)