El festival Tocats de Lletra ha esdevingut una proposta consolidada i esperada dins l’univers de la cultura i les lletres. L’edició 2017 proposa un conjunt d’espectacles amb la poesia i el sentiment com a protagonistes. Les transversalitats que s’estableixen entre totes les arts, amb altres camins, amb altres persones, contribueixen a fer que el Tocats tingui la riquesa i la creativitat que el caracteritzen.

El PEN Català ja va participar l’any passat en la desena edició del festival literari de Manresa amb un recital de poesia catalana i croata. Tocats de Lletra també va cedir la recaptació en taquilla inversa de l’acte “Deshabitades” a projectes del PEN Català. Amb aquesta donació, el PEN Català ha pogut editar una plaquette de l’escriptora turca Aslı Erdoğan que serà distribuïda durant el festival de 2017.

Enguany, el PEN Català esdevé també organitzador del festival gràcies a les complicitats que es van teixir en l’edició de 2016 i participarà en tres actes amb taquilla inversa:

Dijous 19 d’octubre: “Jo em donaria a qui em volgués”
Espectacle inaugural a l’entorn de la poesia de Palau i Fabre amb Joan Crosas, Llibert Fortuny i Manel Camp

Dijous 26 d’octubre: “Intempèries”
Amb Josep Maria Esquirol, professor de filosofia de la Universitat de Barcelona, i les poetes Anna Gual, Laia Noguera i Irene Tarrés. Acompanyament musical al hang de Ravid Goldschmidt

– Divendres 27 d’octubre: “Nocturns”
Amb els poetes Maria Cabrera, Lluís Calvo, Dolors Miquel, Sònia Moya, Esteve Plantada, Begonya Pozo i Pau Vadell, i la veu i la música de Celeste Alías, Marco Mezquida, David Mengual, Oriol Roca i Joan Mas