Aquest és el quart any que el PEN Català, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Obra Cultural Balear han organitzat un acte de protesta contra la decisió de l’Ajuntament de Palma d’introduir el castellà en la convocatòria dels premis Ciutat de Palma. 

Després de tres anys en què s’ha fet palesa l’absoluta discrepància dels escriptors del país amb la mesura de l’Ajuntament de Palma, els organitzadors confien que aquest ha de ser el darrer any de la convocatòria, per Sant Sebastià.

L’acte que s’ha preparat a Can Alcover (Carrer Sant Alonso, 24, de Palma), per al dia 20 de gener a les 19.30 hores, s’obrirà amb una declaració de les tres entitats convocants de la protesta (PEN, OCB i AELC) llegida per l’actriu Maria Rosselló. Després, es continuarà amb una lectura col·lectiva de dos contes d’un dels més importants escriptors guardonats amb un Ciutat de Palma, Baltasar Porcel (guanyador de la convocatòria de novel·la l’any 1960, per l’obra Solnegre), concretament Els penjats i La lluna feliç, a la qual estan convidats a afegir-se tots aquells autors, com cada any, que hi vulguin participar. Finalment, Glòria Julia i Joan Carles Vaquer (Llunàtiques) ens oferiran el recital Ovidi Mon Cor.