Rezaian, periodista del “Washington Post”, va ser detingut el juliol del 2014 i des de llavors està empresonat sense que s’hagi fet cap judici.

El PEN Català mostra la seva preocupació per la situació del periodista Jason Rezaian, amb la doble nacionalitat nord-americana i iraniana, que fou arrestat el juliol de l’any passat per les forces de seguretat iranianes, juntament amb la seva esposa, alliberada posteriorment.

Després de mesos d’arrest en situació de confinament continuen pesant sobre Rezaian càrrecs d’ofensa a la seguretat nacional, però aquests càrrecs no han estat fets públics. En paral·lel, la seva salut s’està ressentint per les dures condicions d’empresonament que sofreix. A més, a més, fins al moment li ha estat negat el dret d’entrevistar-se amb el seu advocat.

Per aquesta raó el PEN Català s’uneix a l’apel·lació del PEN Internacional a les autoritats iranianes perquè esclareixin els càrrecs que pesen sobre Jason Rezaian, i n’exigeix l’alliberament immediat si, com sembla, l’únic motiu del seu empresonament és la seva tasca periodística.

Recordem que actualment l’Iran manté empresonats 20 escriptors per fer ús de la llibertat d’expressió en els seus textos.

*Per a més informació consulteu el cas a la pàgina web del PEN Internacional.