El PEN Català va presentar el periodista Milthon Robles com a nou resident dins del programa Escriptor Acollit, dimarts 12 de juny, al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Milthon Robles és el vuitè escriptor del Programa Escriptor Acollit que el PEN Català coordina a la ciutat de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament. La finalitat del programa és acollir un escriptor/a o periodista amenaçat, perseguit o amb risc de ser empresonat al seu país com a conseqüència de la seva obra.

Milthon Robles estarà dos anys a Barcelona gràcies al programa, que forma part de l’ICORN (International Cities of Refuge Network), un organisme que coordina les ciutats amb estatus de ciutats refugi i els escriptors que han de buscar refugi fora del seu país. Els escriptors que han estat acollits anteriorment són Salem Zenia, escriptor amazic; la periodista tunisiana Sihem Bensedrine, el poeta palestí Bàssem An-Nabrís, l’escriptora de Zimbabwe Rhodah Mashavave (acollida a Palma); el periodista i blogger egipci Amir Ali (acollit a Girona); l’escriptor sirià Ugar i el georgià Irakli Kakabadze.

Milthon Robles és periodista, escriptor i locutor, nascut a San Pedro Sula (Hondures), on ha exercit la seva professió durant dècades. És també un activista pels Drets Humans i ha treballat en la rehabilitació de joves associats a bandes delictives. Els seus reportatges d’investigació s’han centrat en la corrupció, malversació de fons públics, explotació de recursos naturals, així com l’explotació sexual de dones i nens. Aquestes investigacions han tingut una àmplia difusió en els mitjans i pàgines web de referència de les organitzacions per a la defensa dels drets humans al seu país. La seva feina de periodista, associada a la seva faceta d’activista, l’han portat a ser objecte de múltiples amenaces i intimidacions, per part tant de les autoritats governamentals com del crim organitzat.

Consulta el perfil sencer