Dijous 28 de novembre va tenir lloc a la llibreria Calders l’últim acte organitzat pel PEN Català amb motiu del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit.  L’acte va consistir en un debat entre Ali Lmrabet, periodista, i Joan Sala, editor de Comanegra.

Tots dos van compartir amb el públic la seves experiències. Ali Lmrabet ha hagut de patir la persecució, la censura i el tancament dels diaris que ha fundat al seu país d’origen, el Marroc, mentre que Joan Sala, actualment, ha de fer front a dues querelles criminals de cinc sindicats policials per la publicació del còmic satíric On és l’Estel·la?, de l’autor Toni Galmés , amb guió i publicació de Comanegra.

Arran d’aquests fets, vam poder fer una reflexió sobre la salut de la llibertat d’expressió en el nostre país: Sala i Lmrabet van denunciar la vulneració i el retrocés que estem patint d’aquest dret humà fonamental.

Durant l’acte, el PEN Català va tornar a reivindicar aquesta manca de llibertat d’una forma simbòlica amb la iniciativa de la cadira buida, aquest cop dedicada a Jordi Cuixart.

Text: Helena Pol, Vocal del Comitè de l’Escriptor Perseguit.