PEN Internacional ha llençat la campanya “Escriu contra la Impunitat 2012” amb l’objectiu de posar de relleu la violència contra periodistes, escriptors i blocaires a Amèrica Llatina, i la impunitat als que tracten de silenciar la lliure expressió.

El primer semestre del 2012 van ser assassinats a Amèrica Llatina més escriptors que en qualsevol altra regió del món. A Mèxic, la violència contra escriptors i periodistes és implacable: almenys 80 periodistes, escriptors i blocaires han estat assassinats en els últims 12 anys. Entre gener i agost de 2012, vuit periodistes de mitjans impresos van ser assassinats, convertint Mèxic en el segon país més perillós del món per a escriptors o periodistes. A Mèxic el segueixen Hondures i Brasil, segons xifres de PEN Internacional.

“El que estem presenciant és un patró de creixement de la violència contra els escriptors de la regió, la qual cosa està generant una tendència a l’autocensura i això representa una amenaça directa al dret fonamental a la lliure expressió”, ha sentenciat  John Ralston Saul, president de PEN Internacional.

La campanya de PEN Internacional, “Escriu contra la Impunitat 2012”, reunirà els centres PEN d’Amèrica Llatina i el Carib en una protesta literària d’ampli abast contra la violència que pateixen els periodistes i escriptors de la regió, i contra l’estat d’ impunitat que permet que aquells que cometen aquests crims estiguin en llibertat.

Durant els propers dos mesos, el PEN Internacional, juntament amb els centres PEN a Amèrica Llatina, rebrà poemes i textos en prosa que recordin els escriptors caiguts de tota la regió i condemnin el clima d’impunitat regnant. Aquests treballs escrits seran publicats per internet el  proper 2 de novembre de 2012.

El PEN Internacional convida a escriptors, periodistes, blocaires i estudiants de tota Amèrica Llatina a presentar els seus treballs de poesia i prosa en homenatge als col·legues caiguts i en protesta contra la impunitat: Aquesta serà la primera campanya d’aquest tipus que aplegui  tots els països llatinoamericans .

Per obtenir més informació i detalls de com participar en la campanya, visiteu:
http://www.pen-international.org/

Per més informació sobre la campanya:
Cathal Sheerin: cathal.sheerin@pen-international.org +44 (0) 20 7405 033
Per premsa:
Sahar Halaimzai. Sahar.halaimzai @ pen-international.org +44 (0) 20 7405 033