El passat 4 de març es va celebrar el recital de Veu de Dona, recital poètic pioner idea d’Assumpció Forcada de fa disset anys i inspirat en un poema del seu llibre Habitat, que vol donar veu a les dones sempre silenciades en tots els camps. Des del principi ha comptat, sempre, amb la col·laboració de la Fina R. Palau. Veu de dona va començar al Centre Comarcal Lleidatà, va continuar a la Casa de Menorca i els darrers anys es fa a l’Ateneu Barcelonès.

És per això que aquest és un recital original en què dones de diferents àmbits: pintura, política, escultura, arquitectura, robòtica, música… llegeixen poemes escrits per dones. Són les participants les que escullen els poemes que llegiran amb total llibertat.

Aquesta trobada poètica es fa sempre al voltant del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona i és una manera de reivindicar la poesia feta per dones. Us heu fixat en les llibres de text o en les antologies poètiques? Si ho feu veureu clarament la discriminació que pateixen les dones encara avui, al segle XXI.

El recital sota el paraigua del PEN Català va tenir lloc a l’aula dels escriptors de l’Ateneu. Va comptar amb la participació entre altres de dones com Carme Sansa, Àngels Gregori, Maite Marín, Janet Decesaris o Magda Oranich.

Com sempre, cal remarcar les intervencions musicals de Fina R. Palau i d’Assumpció Forcada, que amb les seves cançons acompanyades amb la guitarra van fer de l’audició una simbiosi de poesia i música i que, amb el seu entusiasme, van crear una bona atmosfera de reivindicació feminista.

Va ser tot un plaer participar, un any més, en aquest recital com també va ser-ho per a totes les persones que omplien la sala de gom a gom.

Conxa Garcia Segarra
Comunicadora