Òmnium Cultural ha proclamat el poeta, traductor i home de teatre Feliu Formosa el 37è Premi d’Honor de les lletres Catalanes, per la seva trajectòria literària i cívica.

El guardó, que ha augmentat la seva dotació econòmica fins a 30.000 euros, es lliura aquest vespre al Palau de la Música Catalana.

Feliu Formosa (Sabadell, 1934) ha escrit més d’una quinzena de poemaris, que l’any passat va aplegar en el llibre ‘Darrere el vidre. Poesia 1972-2002’ (Empúries). També destaca la seva vessant de traductor de l’alemany, amb més d’un centenar d’obres, i la seva feina en l’àmbit teatral, com a professor i dramaturg.

En una roda de premsa prèvia, preguntat sobre el moment cultural que viu Catalunya, Formosa ha dit que en el camp de la literatura creu que és un moment esperançador i ha destacat el col·lectiu dels Imparables. Tanmateix, sobre el moment cultural, que està connectat innevitablement a les vicissituds polítiques, s’ha manifestat pessimista: ‘Qualsevol intent d’independència, d’autodeterminació, en l’aspecte diferencial de Catalunya, ho tenim difícil, però caldrà esperar què en resulta de la reforma de l’estatut’. També s’ha referit a la polèmica sobre la fira de Frankfurt: ‘Em resulta difícil pronunciar-me. Per a mi Kafka és un autor alemany i un ciutadà txec’.

(font: Vilaweb)