L’alcalde de Girona ha rebut el periodista egipci Amir Ali Ali, que residirà un any a la ciutat en el marc del Programa Escriptor Acollit del PEN Català.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha rebut aquest matí al seu despatx el periodista i blogger egipci Amir Ali, que residirà un any a Girona en el marc del programa Escriptor Acollit del PEN Català. L’alcalde ha donat la benvinguda a la ciutat al periodista i han conversat sobre la trajectòria professional d’Ali i sobre temes d’actualitat diversos. L’alcalde ha destacat que es tracta d’una “acció directa de reforç a un escriptor com Amir Ali i que, a més, reforça la ciutat i la fa créixer com a societat que s’obre al món”.

Amir Ali, de 29 anys, s’estarà a Girona fins a la tardor del 2014. El periodista és conegut pels seus punts de vista seculars i els seus escrits crítics sobre l’Islam i les altes autoritats religioses d’Egipte, publicats a Internet al seu bloc. Ha treballat pel diari de l’oposició al govern de Hosni Mubarak Al-Ghad, que va ser clausurat per les autoritats.

Aquest mes de setembre passat l’Ajuntament de Girona va signar un conveni amb el PEN Català en relació amb el Programa Escriptor Acollit, que té com a que té com a finalitat acollir un escriptor amenaçat, perseguit o amb risc de ser empresonat com a conseqüència dels seus escrits. El PEN Català coordina, des de l’any 2007, el programa Escriptor Acollit.

Aquest programa, hereu de l’anterior Ciutats refugi impulsat pel Parlament Internacional d’Escriptors, té com a finalitat acollir durant un període d’un a dos anys un escriptor o escriptora. El programa s’ha dut a terme a les ciutats de Barcelona, on encara continua, i a Palma, els anys 2009-2011. Fins ara s’han beneficiat del programa Salem Zenia (Algèria); Sihem Bensedrine (Tunísia) i Rhodah Mashavave (Zimbabwe). El programa Escriptor Acollit es realitza sota l’aixopluc de l’ICORN (International Cities of Refuge Network), entitat de la qual el PEN és membre fundador i executiu i a la qual s’ha adherit també l’Ajuntament de Girona.