El dia 10 d’octubre, amb motiu de la clausura del projecte europeu Engage! Young Producers, el CCCB va acollir LiterACCIÓ, una trobada on els joves, la literatura i la participació cultural van ser els protagonistes i on hi van assistir més de 150 persones.

Així doncs, la jornada va donar peu a nombroses ponències a càrrec de professionals i joves vinculats al món de la cultura i també a la iniciativa Engage! com ara Kate Clanchy (escriptora i professora), Céline Detappe (presidenta de Turfu les Éditions), Nil Barutel (Professor en projectes artístico-socials en l’àmbit de la música, gestor i consultor en projectes culturals i educatius), Tina Ramdeen (Especialista en joventut, arts i desenvolupament comunitari) o Galder Reguera (Responsable d’Activitats de la Fundación Athletic Club de Bilbao). Durant el dia també es va presentar la Guia final del projecte, una eina que per primera vegada sistematitza les estratègies desenvolupades per les organitzacions europees en matèria de participació juvenil.

Judit Carrera (directora del CCCB), Oriol Ponsatí (director de la Institució de les Lletres Catalanes), Esteve Caramès (director de Sectors Culturals de l’ICUB), Àngels Gregori (presidenta del PEN Català) i Gemma Rodríguez (coordinadora d’Engage! del PEN Català) van ser els encarregats d’obrir la conferència. Cal destacar també la presència i participació en la jornada dels partners vinculats al projecte: Det Fria Ordets Hus (Växjö, Suècia), Krakowskie Biuro Festiwalowe (Cracòvia, Polònia) i el National Centre for Writing (Norwich, Regne Unit). Així com dels alumnes de l’Institut Viladomat de Barcelona, encarregats de realitzar l’avaluació final de la jornada.

Ben aviat compartirem amb vosaltres el vídeo resum de la jornada!