Els dies 17, 18 i 19 de novembre imaginem el futur a les jornades FLICPRO: xerrades, conferències, entrevistes, tallers, premis i molt més per a professionals i i amants de la literatura! Encetem aquesta col·laboració amb el FLIC, el Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil, per celebrar els cent anys d’història del PEN Català mirant cap al futur.

Participarem el dia 17 en el marc del FLICPRO. Si ets soci del PEN tens un 50% de descompte per la compra de la teva entrada de FLICPRO.

Començarem la jornada amb un dinar inaugural i l’entrega del Premi Petit PEN. A partir de les 14 h hi haurà un dinar  a peu dret amb un cost de 8 euros. El lliurament del Premi Petit PEN de literatura infantil i juvenil es fa a una organització o iniciativa europea per la seva contribució a una literatura més lliure i més diversa.

Continuarem a les 16 h amb la taula rodona “Qui escriurà el futur?” amb Montse Ayats, Laura Huerga i Júlia Baena, moderat per Anna Guitart. On es parlarà dels principals reptes que determinaran el futur de la nostra literatura, el feminisme, l’ecologia, la diversitat, la censura…

A les 17.30 h Quim Carbó i Tina Vallès conversaran sobre “El repte d’escriure per a nens i joves“, moderat per David Guzmán. Parlarem sobre com ha evolucionat la professió i els seus lectors, i com imaginen el futur de la literatura en una època de canvis marcada per la digitalització i la tecnologia, però també per la reivindicació de la diferència i per una societat cada cop més polaritzada.

Per concloure la jornada conversarem amb Ledicia Costas i Ana Pessoa a les 18.45h, moderat per Esteve Plantada. Costas (Galicia) i Pessoa (Portugal) són dues autores multipremiades que han narrat amb sinceritat i humor, històries transgressores i desacomplexades que han captivat el públic.

Per acabar d’arrodonir la jornada farem un brindis final.

El dia 19 de novembre en el marc del FLIC, Cristian Olivé farà un taller “La creació com a eina de mediació“, comentarem experiències reals d’aula que fomenten la creació escrita des d’un punt de vista competencial i analitzarem propostes en què la lectura es viu d’una manera immersiva, ja que els estudiants la converteixen en una eina transversal, aprenen, pensen sobre allò que aprenen, ho enllacen amb altres qüestions de l’entorn i ho traslladen a un nou llenguatge emprant la creativitat. Amb un cost de 25 euros l’entrada general més el taller.

Compra les teves entrades aquí.