El dijous 9 de febrer el PEN Català va rebre per part de l’Ajuntament de Barcelona la distinció d’honor per ser una entitat centenària.

La cerimònia es va dur a terme al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona on un total de 97 entitats van recollir la medalla del consistori barceloní. Aquesta distinció, que s’entregava per primera vegada, reconeix la trajectòria de les entitats que tinguin cent anys o més i una trajectòria acreditada vinculada a Barcelona.

L’acte es va iniciar amb la intervenció d’un quartet musical, seguit de la benvinguda de l’alcaldessa, Ada Colau, a tots els assistents, on va celebrar les entitats que avui recollien la distinció, recalcant la seva importància social i cultural per a tots els ciutadans de Barcelona al llarg del temps.

A continuació, Enric Calpena, periodista i historiador, fa fer un recorregut per la història de la ciutat i ho va relacionar amb les entitats que van sorgir, participar i desenvolupar la Barcelona que coneixem avui en dia. A aquest recorregut el va seguir intervenció del quartet musical.

A continuació es va fer l’entrega de la medalla per part dels representants dels diferents grups polítics que conformen l’Ajuntament de Barcelona. L’acte va finalitzar amb el comiat de l’alcaldessa.