Amb motiu de la celebració del Dia Orwell 2021, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va acollir, el passat 31 de maig, la jornada “L’ull omnipresent: vigilància digital a Xinjiang”. Ben Mauk (periodista del The New Yorker) va dialogar amb Manel Ollé (professor titular en història i cultura de la Xina moderna i contemporània al Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra) sobre el règim de vigilància digital desplegat a la província xinesa de Xinjiang. Ben Mauk ha rebut diversos reconeixements com el Jamal Khashoggi Award i el premi al periodisme de recerca de la New York University per la seva tasca publicada al The New Yorker i finançada pel Pulitzer Center.

Durant la sessió també es va projectar el documental Undercover: Inside China’s Digital Gulag (Robin Barnwell, 60 min), una de les poques peces documentals que s’ha pogut realitzar sobre el tema, premiada amb el Premi BAFTA 2020, i que es va emetre en una sala pública per primera vegada a Espanya.

Va presentar l’acte Miquel Berga, professor de literatura anglesa a la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

Podeu veure la conversa aquí!