Del 20 al 24 de setembre ha tingut tingut lloc el 87è Congrés del PEN Internacional, on han participat diversos membres de la Junta del PEN Català. El Congrés ha debatut al voltant del tema “Cent anys de debat intel·lectual i activisme sobre la llibertat d’expressió”, celebrant així el primer centenari de l’organització.

Un aspecte central del programa de cinc dies ha estat l’elecció de Burhan Sonmez, guardonat novel·lista kurd i advocat dels drets humans, com a president del PEN Internacional. Jennifer Clement, la primera dona que dirigeix l’organització, ha deixat el càrrec després de sis anys.

A més, durant el Congrés s’han adoptat quatre resolucions sobre les situacions crítiques a Bielorrússia, Israel i els Territoris Palestins Ocupats, Myanmar i Nicaragua i s’ha donat la benvinguda al PEN Malta i al PEN Quítxua a la família del PEN, que ja compta amb 145 seus arreu del món.

Per celebrar el centenari, s’ha presentat també el Llibre del Centenari del PEN, Una història il·lustrada, que ha sortit publicat en nou llengües.