Milthon Robles, periodista hondureny acollit a Barcelona pel PEN Català, és un dels professionals que està participant aquest setembre a la residència temàtica de Faber “Nou periodisme II”. Faber acull durant un mes fins a 30 professionals que estan treballant en algun projecte relacionat amb el nou periodisme, com ara investigadors, professors, escriptors, sociòlegs, filòsofs o periodistes.

Tal com s’apunta al web de la residència, el debat sobre com hem de fer periodisme de qualitat avui en unes noves condicions de producció, distribució i consum, topa amb la crisi de la credibilitat del periodisme, i el debat sobre la veritat i la postveritat. Pot el periodisme literari ser una eina de treball eficaç en aquest context polític, cultural i industrial advers?

Per això, Milthon Robles dedicarà la seva estada a acabar un llibre sobre la situació actual a Hondures, partint de les seves investigacions periodístiques sobre corrupció, tràfic de persones i d’òrgans, bandes juvenils, ecologisme, etc. La investigació d’aquests temes és la causa per la qual Robles ha rebut amenaces i ha patit un segrest i un intent d’assassinat, coses que l’han empès finalment a d’exiliar-se.

Més informació.