Des de fa uns quants anys, l’Institut Salvador Dalí participa en el projecte Connexions que s’organitza al Prat de Llobregat i que aplega alumnat de diferents centres de secundària de la població al voltant d’un tema ampli que es pot tractar des de diferents punts de vista. Al llarg del segon trimestre, tota la feina feta es posa en comú en un acte públic i conjunt al Cèntric Espai Cultural del Prat, de manera que tots els nois i noies que hi han participat aconsegueixen rebre un espectre ampli i variat de la realitat que es tracta. En edicions anteriors s’ha treballat el tema dels refugiats i de la desigualtat, per exemple.

Aquest curs acadèmic, el projecte Connexions se centra en la paraula “Mediterrània” i cada institut l’està adaptant de la manera que creu més adient. Des de l’Institut Salvador Dalí, hem optat per treballar la llibertat d’expressió i ha estat gràcies a l’ajuda del PEN Català que el nostre projecte està prenent una volada molt interessant. Després de treballar l’obra i la vida del poeta sirià refugiat a Barcelona Mohamad Bitari i del periodista Ali Lmrabet, fa poc guardonat des del mateix PEN Català per la seva defensa de la llibertat d’expressió, tindrem el privilegi de poder comptar amb la seva presència ben aviat. L’alumnat de Cultura Audiovisual de segon de Batxillerat podrà gaudir amb tota seguretat d’unes xarrades que els aproparan a una realitat incòmoda que sovint desconeixen.

Posteriorment, amb tot el material recopilat, s’elaborarà un documental que estarà a disposició de tothom qui el vulgui visionar.

Text: Alba Sabaté